In Capitala se desfasoara o noua editie a Festivalului ‘Vara Magica’

Festivalul aduce momente muzicale de excepţie pe scena Ateneului Român.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional ‘Vară Magică’ are loc până pe 27 august. Concertele se desfăşoară în fiecare zi de miercuri, de la ora 19.00.

În această seară, va concerta Orchestra de Tineret a Moldovei, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, cu participarea violonistului Dumitru Pocitari.

Miercurea viitoare, pe scenă vor urca Valentin Gheorghiu, la pian, Roxana Gheorghiu, la pian, Mihaela Martin, la vioară, şi Marin Cazacu, la violoncel.

Seria concertelor continuă pe 30 iulie, cu Cvartetul Transilvan. În prima săptămână din august va concerta Orchestra Naţională de Tineret a Spaniei, iar pe 12 august, pe scenă va urca orchestra Romanian Sinfonietta, dirijată de Horia Andreescu.

În continuare, pe 13 august, vor fi prezentate capodopere ale muzicii de cameră, iar pe 20 august, va concerta Orchestra Română de Tineret, sub îndrumarea dirijorului Cristian Mandeal.

Ultimul concert al festivalului va avea loc pe 27 august, când pe scena Ateneului va urca Orchestra Naţională de Tineret a Franţei.

Preţul unui bilet pentru concerte este de 50 de lei.