In Capitala, maine, incepe Festivalul de Vara ‘Teatru, Strada si Copil’

Iar astăzi se dă startul unei noi ediții a Festivalului B-FIT in the Street.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Vară ‘Teatru, Stradă şi Copil’, un maraton al spectacolelor pentru cei mici şi pentru cei mari, începe mâine în București, urmând să se încheie pe 6 iunie. La Teatrul Itinerant Ţăndărică din Parcul Alexandru Ioan Cuza, la Sala Lahovari, la Sala Studio şi la Teatrul de Vară – Ţăndărică vor avea loc spectacole de teatru, workshopuri și proiecţii video.

Tot în București, astăzi începe o nouă ediție a Festivalului de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street. Până duminică, Piaţa Unirii, Piaţa George Enescu, Piaţa Universităţii, Parcul Cişmigiu, Centrul istoric şi toate bulevardele centrale vor fi inundate de veselie şi culoare. Aici vor avea loc 30 de spectacole susţinute de peste 230 de artişti, din nouă ţări.

Pe străzi vor defila păpuşi gigant, extratereştri și personaje captivante, vor fi momente de improvizaţie, jocuri de lumini şi apă și concerte în aer liber.

La Sibiu, în weekend se desfășoară Zilele Culturale ale județului. Cu această ocazie, sâmbătă, pe Valea Hârtibaciului, va fi prezentată o expoziţie de lăzi medievale unice în lume. Obiectele datează din secolele 15-18 şi erau folosite la păstrarea bunurilor de valoare, dar şi a hranei pe durata asediilor.