In Bucuresti, ar putea fi create piete taranesti

Practic, aceste spații vor fi rezervate exclusiv producătorilor agricoli. Ei își vor putea vinde aici fructele și legumele din propria grădină.

Proiectul va fi dezbătuit de consilieri locali al capitalei, în ședința de astăzi a consiliului general.

Potrivit proiectului, cei care vor vinde în piețele țărănești din Capitală trebuie să dețină certificat de producător agricol. Ei vor putea comerciailza aici legume proaspete și conservate, fructe de livadă și de pădure, fie proaspete, fie sub formă de gem sau compot, miere, produse tradiționale dar și produse meșteșugărești.

Ei nu vor plăti taxe pentru utilizarea tarabelor, pentru folosirea cântarelor, a apei sau a curentului electric și nici pentru spațiile de depozitare ori pentru materiale publicitare. Proiectul este susținut de Ministerul Agriculturii care vrea să-i încurajeze pe micii producători. De altfel, reprezentanții ministerului vor fi cei care se vor ocupa de controalele în aceste piețe, pentru a fi siguri de calitatea și proveniența produselor vândute aici. Primăria Capitalei va identifia locurile optime în care ar putea funcționa aceste piețe și va asigura paza.