Confidenţialitate

În prag de iarnă, se fac liste de așteptare pentru a cumpăra lemne de foc

În apropierea iernii, se găsesc greu lemne de foc la magazine, iar prețul oricum e în creștere față de lunile trecute. Romsilva anunță însă că are în stoc suficient lemn pentru ca românii să se încălzească în această iarnă și sfătuiește oamenii să meargă la ocolul silvic județean pentru a cumpăra lemn, chiar la un preț mult mai bun.

Se apropie iarna, iar în plină creștere a prețurilor la gaze și energie electrică, cei care folosesc centrale pe lemne sau sobe pentru a se încălzi par să fie mai avantajați, dar lemnele de foc se găsesc greu în această perioadă sunt liste de asteptare la magazine, iar prețul este cu 10-20 la sută mai mare decât era în vară, când un mc costă în jur de 450 de lei:

Situația este similară în multe magazine mici specializate pe vânzare și prelucrare de lemn.

O familie care are o casă în jur de 120 mp ajunge să plătească 3000-4000 lei pentru a se încălzi iarna această dacă alege să cumpere lemne de foc de la magazine.

Bogdan Boghian din cadrul departamentului de exploatare Romsilva sfătuiește românii să caute lemne de foc la Ocolurile Silvice judetene pentru că sunt lemne autorizate si mult mai ieftine decât ce este pe piață. Toate prețurile și volumele de lemn pentru foc sunt afișate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva și, în format electronic pe www.romsilva.ro.

Peste jumătate din gospodăriile din România se încălzesc cu lemne, majoritatea in zoelel rurale, și un sfert dintre scoli folosesc sobele pentru a se încălzi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Nu uitați, pompierii fac un apel către populație se efectueze curățarea acestora și a coșurilor de evacuare a fumului pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut în sezonul rece.