Confidenţialitate

În acest weekend are loc Festivalul Daco-Roman în Drobeta Turnu Severin

Vineri seara a fost deschis sezonul de reconstituire istorică, până duminică fiind în desfășurare Festivalul Daco-Roman în Drobeta Turnu Severin, în anticul oraș roman Drubeta.

Terra Dacica Aeterna va participa cu legionarii romani din Legiunea V Macedonica, grupă de auxiliari romani Numerus Singulariorum Britanicianorum, războinicii Daci liberi , Sarmatii Normalani, grupul de dansuri antice Eurythmia și școala de gladiatori Ludus Ursus Nigrinus.

În direct la Europa FM, Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii din Drobeta Turnu Severin și totodată unul dintre organizatorii evenimentului, spune că nu doar luptele daco-romane sunt de văzut în cadrul evenimentului. Nu vor lipsi ateliere de meșteșuguri antice dacice, sarmatice și romane.

Ediția I se desfășoară în zona Palatului Culturii ”Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin. Festivalul a debutat, vineri, cu prezentarea trupelor de daci, romani şi gladiatori, urmată de o paradă spectaculoasă a războinicilor. Aceştia au defilat în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin, pornind din faţa Palatului Culturii „Teodor Costescu”, spre Palatul Administrativ

Programul Festivalulului Daco-Roman Drubeta