Confidenţialitate

Impozitul pe cifra de afaceri devine opțional

Ordonanța privind Codul Fiscal a fost modificată în Parlament: impozitul pe cifra de afaceri devine opțional.

Așa au stabilit membrii comisiei de buget a Senatului.

Astfel, impozitul pe cifra de afaceri este opțional pentru firmele cu afaceri de până la 1 milion de euro.

Acești patroni pot opta opta între impozitul pe profit sau impozitul pe cifra de afaceri.

Pe de altă parte, un alt amendament se referă la reținerea la sursă a impozitului aferent câștigurilor din jocurile de noroc – a precizat președintele comisiei, Eugen Teodorovici:

„A fost o propunere venită din ambele părți: și cei care sunt din zona jocurilor de noroc și cei de la finanțări, chiar dacă astăzi domnul secretar de stat a spus că nevoie de un punct de vedere de la administratori de finanțări, este o chestiune mai veche și care reglează un lucru normal. Cei care sunt organizatori să facă acele rețineri și le virează apoi statului fără să stea Fiscul după fiecare sumă infimă să-și pună în lucru și oamenii și mașinile și tot ce mai au pe acolo.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așadar, ordonanța care modifică subtanțial Codul Fiscal suferă acum diverse schimbări și în Parlament – ceea ce provoacă nedumerire în rândul patronilor și al cetățenilor.

Eugen Teodorovici propune, în acest context, o nouă ordonanță de urgență care să cuprindă și punctele de vedere ale parlamentarilor:

Am trimis într-adevăr o scrisoare Ministrului de Finanțe săptămâna aceasta, în copie, primului ministru, cu toate amendamentele pe care noi în Comisie le-am discutat săptămâna trecută. Care a fost scopul scrisorii? Pe de o parte să-l invităm pe domnul ministru la ședința de astăzi, cum ați văzut, nu ne onorează cu prezența domniei sale. Pe de altă parte, am rugat Ministerul de Finanțe să organizeze aceste amendamente și dacă iese din analiză că sunt fezabile, să facă urgent o nouă ordonanță de urgență și să dea pieței economiei din România, o formă finală pentru că altfel, la fel ca la TVA lumea așteaptă, nu avem o formă finală și nu știe la ce să se aștepte la 1 ianuarie 2018.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.