Confidenţialitate

Impactul muzicii în cazinouri

Articol realizat în colaborare cu cazinoonline.com

Cum afectează muzica modul în care oamenii se comportă la cazinou? Se poate stimula prin muzică un anumit mod de joc? Afectează stilul muzicii valoarea și ritmul pariurilor plasate?  Impactul muzicii în cazinouri este un subiect studiat de specialiști, iar preocuparea pentru el a generat concluzii  utile pentru orice pasionați de jocuri și muzică, în același timp.

Mai multe  cercetări care au studiat efectul muzicii asupra comportamentului nostru au concluzionat că muzica influențează mult modul în care ne manifestăm, inclusiv creșterea toleranței la durere sau acceptarea unor situații riscante.

Se poate ca efectul muzicii să fie transferat către comportamentul nostru la cazinou și dacă este așa aceste efecte trebuie înțelese, ținând cont că muzica, de foarte multe ori a fost identificată ca un catalizator pentru oamenii care sunt fanii jocurilor de noroc. În cazul în care doriți să experimentați și să puneți în practică aceste cercetări, un casino online este soluția la îndemâna și îl puteți găsi dacă verificați acest site https://www.cazinoonline.com/.

 Un studiu realizat de Griffiths și Parke, în 2003, a  separat caracteristicile muzicii în două categorii principale. Așa au observat cercetătorii că muzica poate ajuta la încurajarea persoanelor să joace și îi poate stimula pe pariori să continue să parieze, să le crească încrederea și să-i facă să uite de pierderile suportate. Exact aceste ipoteze au provocat o nouă cercetare legată de ritmul muzicii și cum acesta influențează comportamentul la jocurile de noroc.

 

Ritm rapid și viteza jocului

În cazul hazardului, viteza jocului este una dintre caracteristicile structurale, care deosebesc modul de joc (online sau offline) sau tipurile de jocuri de noroc.

Viteza jocului cuprinde timpul care trece între diferite evenimente, timpul scurs înainte de a se plasa următorul pariu, pauza între pariuri. Îngrijorarea este că diferențele de caracteristici structurale, cum ar fi viteza de joc, pot permite și încuraja redarea ciclurilor de pariere rapidă, în plus, pot face anumite activități de joc periculoase și compulsive.

Ascultarea unei muzici cu ritm rapid duce la creșterea ritmului cardiac și influențează emoțiile. Pe lângă excitația asociată ascultării muzicii rapide, participarea la jocuri de noroc generează schimbări în excitația fiziologica – pulsul și nivelul de conductanța a pielii.

În orice caz există diferențe între răspunsurile fiziologice și psihologice ale oamenilor dacă ei sunt jucători ocazionali, patologici sau non-patologici. Muzica poate fi una dintre caracteristicile jocurilor de noroc care influențează diferențele individuale în vulnerabilitate la dependența de jocuri de noroc, au concluzionat cercetătorii.

Muzica de fundal este un truc al cazinoului

Alegerea corectă a muzicii crește veniturile, după cum arată studiile din domeniu. Iar cei care și-au constuit adevărate imperii în jurul jocurilor de noroc știu asta.  O muzică bună îi încurajează pe jucători să se lipească de zonele de pariuri. Jucătorii se pot bucura de jocuri de noroc timp îndelungat fără să observe.

Muzica de jazz este un astfel de tip de muzică care îi ține pe oameni să stea mai mult și să se bucure de jocuri și să se relaxeze. Jucătorii de păcănele pot juca multe ore fără a se opri. Dealerii cazinourilor cunosc acest truc și includ muzică în cazinouri pentru a crește veniturile obținute în jocuri.

Muzica face mai mult în jocurile de noroc decât să ofere divertisment. Muzica modelează performanța și perseverența jucătorului în a-și încerca cât mai mult șansele.

Oameni vin la cazinou pentru divertisment și pentru a câștiga bani. Jucătorii pariază bani pe care vor să-i recupereze și să obțină mai mult din victorii. Există și o responsabilitate, evidentă, care vine împreuna cu banii. Jucătorii au grijă să nu piardă bani. Cel puțin în teorie. Există o tristețe vizibilă în pierderea unui joc, dar muzica estompează din dezamăgire, după cum au descoprit cercetătorii, un truc folosit la maximum. Muzica creează un mediu relaxant pentru jucători. În ciuda șanselor slabe de a câștiga un joc, muzica îi face pe jucători să persiste în a-și încerca șansele. Chiar și în cazul pierderii unui joc și a banilor, jucătorii rămân pozitivi.

Tempo-ul muzicii alese are darul de a genera o atmosferă ideală pentru jocurile de noroc.  Ritmurile rapide sunt potrivite pentru jocurile rapide, muzica lentă se potrivește jocurilor lente. Alegerea greșită a muzicii pentru un joc poate provoca iritarea și nervozitatea jucătorilor. Muzica având un tempo foarte rapid îi face pe jucători să vrea să parieze mai mult.

Muzica afectează modul în care se simt jucătorii. Este posibil că jucătorii să nu fie conștienți de efectul pe care muzica îl are asupra comportamentului lor, însă statisticile demonstrează că muzica afectează modul în care pariorii se simt. Curios, dar cercetătorii au observat că muzica cu sunet înalt are un efect zero asupra comportamentului de pariere al jucătorilor.

Cazinourile online au muzică de fundal. Muzica variază între ritmuri rapide și lente. Este posibil că jucătorii să nu aibă habar de ce muzica este proeminentă în majoritatea cazinourilor. Cercetările oferă însă dovezi concrete că există o relație notabilă între comportamentele de joc ale jucătorilor și muzică. Muzica influențează luarea deciziilor. Astfel, muzica este indispensabilă în cazinouri, deoarece jocul implică o mulțime de decizii ale participanților. De asemenea, muzica este indispensabilă în jocuri pentru că  oferă și o doză de divertisment. Oamenii pariază și pentru distracție, iar muzica adaugă încă o doză de emoții pozitive la cele care vin de la pariuri.