Imagini rare cu membrii The Beatles au fost făcute publice de arhivele australiene – VIDEO

Imagini nemaivăzute până acum ale membrilor trupei The Beatles, distrându-se într-un studio de machiaj înainte de un show de televiziune filmat acum mai bine de o jumătate de secol, au fost prezentate marți de arhivele audiovizuale naționale din Australia, scrie Daily Mail.

Filmul mut și în alb-negru durează 49 de secunde și este calificat ca fiind “foarte rar” de arhivele australiene (National Film and Sound Archive of Australia, NFSA).

Acesta a fost filmat pe 1 noiembrie 1965 cu o cameră de 8 mm de un dansator și make-up artist australian, Dawn Swane, care lucra la momentul respectiv pentru postul de televiziune Granada TV din Manchester (Marea Britanie).

Filmul îi arată pe cei patru membri ai legendarului grup muzical distrându-se în fața camerei, în momentul când li se aplică machiajul.

“Eram în salonul de machiaj. Băusem șampanie”, rememorează Dawn Swane, astăzi în vârstă de 83 de ani, într-un comunicat publicat de NFSA.

“Ei bine, nu știu dacă a fost John (Lennon) sau Ringo (Starr), dar a luat camera de filmat spunând <<nu așa se folosește aparatul de filmat>>, a zgâlțâit-o în toate direcțiile şi toată lumea se distra. Dar era bine, era un grup de oameni prietenoși. Cu adevărat”.

Filmul și alte clipuri, inclusiv unul cu actorul britanic Michael Caine, au fost donate arhivelor de Melinda Doring, fiica lui Dawn Swane.

Aceasta a explicat că a văzut inițial filmul pe când era adolescentă, apoi l-a redescoperit în urmă cu mai bine de patru ani. Ea a realizat apoi că filmul a fost victima “sindromului oțetului”, proces chimic care distruge pelicula.

“Am știut că erau lucruri care trebuiau să fie conservate, am știut că trebuia să contactez arhivele pentru ca filmul să fie stabilizat și conservat înainte de a fi pierdut pentru totdeauna”, a declarat ea pentru AFP.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS