Confidenţialitate

Ilie Năstase îl amenință cu o plângere penală pe Mugur Isărescu. Mărul discordiei, locul de desfășurare a turneului Ţiriac Foundation Trophy

După finala turneului Ţiriac Foundation Trophy, câştigată de Irina Begu, fostul jucător de tenis Ilie Năstase a spus că întrecerea ar fi trebuit să aibă loc la Arenele BNR, fiind hotărât să depună plângere penală în acest sens împotriva Guvernatorului Băncii Centrale, Mugur Isărescu.

“Îmi era dor de un turneu de tenis, dar locaţia nu este potrivită. Trebuia să fie la BNR, aş fi dorit la BNR, unde s-a scris istorie de 100 de ani şi vreau să îl atenţionez în acest fel pe tovarăşul guvernator al BNR, că în loc să pună semnătura pe o sticlă de vin toţi guvernatorii o pun pe o bancnotă. Şi vreau să îl atenţionez că îi fac plângere penală că nu lasă sportul să se dezvolte în România, tenisul. De mâine îi fac plângere penală. Terenul nu este al lui, este al românilor, eu m-am născut acolo, nu este terenul lui proprietate privată”, a afirmat fostul lider ATP, citat de Agerpres.

“O felicit pe Irina Begu. Publicul care a venit astăzi este de la BNR şi sper să se întoarcă la loc, pentru că eu până la anul vreau să rezolv problema asta”, a mai spus Ilie Năstase.

Irina Begu a triumfat în finala cu jucătoarea maghiară Reka-Luca Jani, cu 6-3, 6-3.