Ilfov: Masca devine obligatorie în spațiile deschise aglomerate

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis ca de miercuri, de la ora 12.00, şi în acest judeţ să fie obligatorie purtarea măştii de protecţie în zonele aglomerate.

Potrivit deciziei CJSU Ilfov, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise cum ar fi pieţe, târguri, oboare, expoziţii, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora, în zonele de aşteptare a mijloacelor de transport în comun, respectiv staţii de autobuz, peroane CFR şi autogări.

De asemenea, se instituie obligaţia pentru organizatorii de evenimente sau spectacole în aer liber de a pune la dispoziţia participanţilor măşti de protecţie şi obligaţia participanţilor de a purta masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata de desfăşurare a acestora, de la accesul şi până la ieşirea din zonă, dar şi pentru toţi angajaţii operatorilor economici, la intrarea şi ieşirea din schimburi.

Administratorii/proprietarii spaţiilor publice/private trebuie să  afişeaze la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

Puteți verifica lista actualizată a județelor în care purtarea măștii de protecție este obligatorie și în spații deschise la adresa www.europafm.ro/mascaobligatorie

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS