Confidenţialitate

Ilfov, județul cu cele mai mari incidențe de infectare cu SARS-CoV-2. Prefectul spune că nu se pot lua alte măsuri | AUDIO

Ce mai mare incidență de infectare cu SARS-CoV-2 este în județul Ilfov, peste 9. Majoritatea localităților mari sunt deja în carantină, dar incidența continuă să crească în Ilfov.

În Bragadiru și Berceni, incidența a ajuns la aproape 15 cazuri la mia de locuitori, în timp ce în Dobroiești, Măgurele, Popești-Leordeni, Tunari, Voluntari, Chitila și Chiajna, incidența este peste 10.

Prefectul județului, Daniel Zamfir, spune că nu se pot lua alte măsuri, mai aspre decât carantinarea zonelor în care incidența este peste 6:

„Alte măsuri în afară de cele prevăzute de carantina zonală, nu pot fi luate. Este vorba de un cumul de factori, avem o mobilitate deosebită în ceea ce privește intrarea, ieșirea din București și a celor care locuiesc în București și lucrează în Ilfov și invers și este foarte greu de stabilit dacă locul infectării este în București sau în Ilfov. Chiar și în urma anchetelor epidemiologice, cei de la DSP spun că, de regulă, oamenii nu declară ceea ce s-a întâmplat în realitate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De miercuri seară, în carantină ar putea intra și Cernica, mai spune prefectul:

„Este în analiză localitatea Cernica și așteptăm să vedem dacă o să vină propunerea celor de la DSP și cu avizul INSP, să vedem dacă va fi cazul să propunem măsura carantinei zonale și pentru Cernica.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.