Confidenţialitate

Ilfov: 8 localităţi au depăşit rata de îmbolnăvire 3 la mia de locuitori. La Afumaţi, toate şcolile trec în online

Noi măsuri antiepidemice intră în vigoare din noaptea de duminică spre luni în 8 localităţi din judeţul Ilfov, care au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Este vorba de localităţile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumați, Mogoșoaia și Snagov.

Aici se reduce numărul persoanelor care pot participa la evenimente sportive, culturale sau private, iar cei care participă trebuie să prezinte certificatul verde digital.

Prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir.

Praticiparea la aceste activităţi este permisă doar celor care sunt vaccinaţi, au un test negativ valid sau dovada trecerii prin boală. Printre măsurile de protecţie care vor trebui respectate în aceste localităţi se numără obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, precum şi pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O situaţie specială este în localitatea Afumaţi, unde s-a înregistrat astăzi o rată de incidenţă de 6 la mia de locuitori.

Aici, toate şcolile trec de luni în sistem online.

Avem peste 6 la mia de locuitori şi, ca urmare a propunerilor făcute de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu aprobarea celor de la Direcţia de Sănătate Publică, s-a luat hotărârea de trecere a cursurilor în sistem online. A tuturor elevilor, mai puţin pentru cei care fac parte din învăţământul special.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Afumaţi devine astfel prima localitate de lângă Bucureşti care a ajuns la o rată de incidenţă a îmbolnăvirilor de 6 la mia de locuitori.