Confidenţialitate

Respins ca ministru, Ilan Laufer îl acuză de antisemitism pe preşedintele Iohannis | AUDIO

Ilan Laufer susține că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul pentru numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale ar reprezenta “un nou act de antisemitism”.

Fost ministru pentru Mediul de Afaceri in cabinetul Mihai Tudose si coordonator al programului Start-up Nation Romania, Ilan laufer a facut o declaratie la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Consider că refuzul preşedintelui Iohannis în ceea ce mă priveşte este un nou act de antisemitism. Aşa cum se ştie, dl Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite, a refuzat numirea unul ambasador, dorind să saboteze relaţia româno-israeliană. Prin interpuşi a acţionat, printr-o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Am informaţii certe că ar trebui să mă aştept la aceşai mod de acţiune, mai exact un dosar penal care se pregăteşte la comanda preşedintelui. Domnul Iohannis i-a promis Angelei Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim”, a afirmat Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la PSD.

Ilan Laufer a mai anunţat că îi va face o plângere şefului statului la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

În vârstă de 35 de ani, Ilan Laufer este absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizica și Sport. Cunoscut mai mult în lumea mondenă, a fost cel mai bogat ministru din Cabinetul Tudose.

În decembrie anul trecut a șocat opinia publica anunțând că Bursa de la Londra se mută la București, asta după ce se arătase convins ca peste 70% dintre românii plecați din țară vor să se întoarcă în următorii cinci ani.