Confidenţialitate

IKEA România a eliminat complet produsele din plastic de unică folosință

IKEA a eliminat din gama sa produsele din plastic de unică folosință. De azi, în magazinele IKEA Băneasa și IKEA Pallady au fost expuse “ultimele exemplare din specia de pai dispărută”, în interiorul unor vitrine expoziționale, tocmai pentru a atrage atenția asupra deciziei.

În afara paielor, au fost eliminate și articolele din plastic de unică folosință ca sacoșele frigorifice, pungile de gheață și sacii de gunoi – care au făcut parte din gama de produse IKEA România.

S-au eliminat și produsele din plastic de unică folosință folosite în scopul servirii în restaurantele și bistrourile IKEA, cum ar fi paiele, paharele, tacâmurile, farfuriile și agitatoarele pentru băuturi.

“IKEA dorește să faciliteze un stil de viață mai sănătos și mult mai sustenabil. Plasticul de unică folosință are un impact semnificativ atât asupra sănătății planetei noastre, cât și asupra noastră, iar estimările recente spun că până în 2050, în oceane va fi mai mult plastic decât pește. Suntem conștienți de complexitatea acestei probleme și ne dorim să contribuim la rezolvarea ei. Eliminarea produselor din plastic de unică folosință și implementarea unor alternative noi, mai sustenabile, sunt un pas important în sensul acestui demers.

Invităm clienții din România să ni se alăture în crearea unei mișcări pentru o viață de zi cu zi mai bună – prin folosirea produselor din materiale regenerabile și reciclate, pot contribui la protecția mediului și la reducerea efectelor schimbărilor climatice,” a declarat Aldo Lele, Manager de sustenabilitate al IKEA din regiunea de Sud-Est a Europei.