Confidenţialitate

IGSU: Peste 2.200 de cazuri de urgență în Ajun și în prima zi de Crăciun

În Ajun și în prima zi a Crăciunului, salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în peste 2.200 de cazuri de urgență. Peste 5.100 de pompieri au acționat zilnic pentru siguranța cetățenilor.

Pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 1.838 cazuri pentru acordarea primului ajutor și în 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 71 situații pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum și în alte 195 misiuni de protejare a comunităților.

În cele două zile, 1.856 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 15 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite.

IGSU arată că, totuși, numărul intervențiilor la care au participat se menține relativ constant, iar față de perioada Crăciunului din anul 2017 s-au înregistrat mai puțin cu 11 evenimente în acest an.

În minivacanța de Crăciun, peste 5.100 de pompieri acționează zilnic pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.