IGSU: Măsuri suplimentare de Revelion

Premergător perioadei Sărbătorilor de Iarnă, inspectorii de prevenire a incendiilor din cadrul Inspectorului General pentru Situații de Urgență au făcut mai multe acţiuni inopinate de control.

Inspectorii au vrut să vadă în ce măsură se respectă măsurile de protecție la incendiu, în hoteluri, restaurante și pensiuni, dar și alte spaţii sau localuri publice cu aflux mare de persoane în aceste zile.

De asemenea, pentru desfășurarea în bune condiții a petrecerilor de revelion, până în prezent inspectoratele pentru situații de urgență din țară și din Capitală *au emis 205 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii* cu articole pirotehnice, iar *o altă cerere este în curs de soluţionare* – se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Totodată, având în vedere faptul că în această perioadă pot fi utilizate la petrecerile de Revelion articole pirotehnice, IGSU eamintește cetăţenilor că pot folosi pentru divertisment, doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.

De-asemenea, în perioada Revelionului, la potențialele situații de urgență vor răspunde zilnic de peste 5.100 de pompieri salvatori care acționează cu 2.900 mijloace tehnice. Numărul efectivelor poate fi suplimentat în cazul apariției unor situații de urgență de amploare – mai informează IGSU.

Urgenţele medicale vor fi acoperite, la nivel naţional, prin intermediul celor *254 echipaje de prim ajutor* calificat SMURD, *26* unităţi de terapie intensivă mobilă, *8* ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi *42* autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum și *38* de șenilate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS