IGPR, prima reacție după reportajul Sky News: Armele sunt de vânătoare

Poliția Română anunță că armele care apar în imaginile difuzate de Sky News sunt unele de vânătoare și nu există date potrivit cărora ar fi unele de contrabandă, precizează polițiști.

“Din primele verificări efectuate de poliţişti, cu sprijinul celorlalte instituţii din sistemul de securitate naţională, a rezultat că modelul armelor prezentate în imagini este din categoria armelor de vânătoare. Aceste tipuri de arme sunt deţinute legal în ţara noastră de membrii asociaţiilor de vânători, colecţionari, precum şi de personalul silvic. Până la acest moment, nu au fost obţinute date din care să rezulte că armele ar proveni din săvârşirea infracţiunii de contrabandă. În prezent, sunt continuate verificările pentru clarificarea situaţiei de fapt şi stabilirea unor eventuale încălcări ale normelor privind regimul juridic al armelor şi al muniţiilor”, anunță Poliția Română printr-un comunicat de presă.

IGPR va continua cercetările în acest caz și va coopera și cu autoritățile din alte țări.

Luni, procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că armele par a fi unele de vânătoare, precizând că și direcția a demarat verificări, neexistând un dosar penal în acest caz.

Filmarea difuzată de Sky News arată întâlnirea dintre doi traficanți de arme, care ar fi români, și echipa de jurnaliști. După luni de negocieri, echipa Sky News spune că a fost direcţionată către o zonă izolată din România pentru a se întâlni cu membrii unui grrup de traficanți de arme.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS