IGPR: Peste treizeci de şoferi, surprinşi într-o săptămână circulând cu viteze excesive

În ultima săptămână, 34 de şoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistaţi de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 225 de kilometri la oră, pe autostrada A3 Turda-Borş.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 2 – 8 octombrie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române care acţionau pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier pe autostrăzi au depistat 34 de conducători auto care circulau cu viteze excesive.

Astfel, pe autostrada A1, 16 şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 183 şi 218 kilometri la oră.

De asemenea, pe autostrada A2, aparatul radar a înregistrat un conducător auto care se deplasa cu o viteză de 194 kilometri la oră.

Tot în această perioadă, pe autostrada A3, poliţiştii au depistat 18 şoferi care au depăşit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 şi 225 kilometri la oră.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 6 octombrie, la kilometrul 26 al Autostrăzii A3 Turda-Borş, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Braşov, care circula cu 225 kilometri la oră.

Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

De asemenea, poliţiştii au depistat un bărbat, de 32 de ani, din Sibiu, în timp ce a depăşit două autovehicule, încălcând marcajul longitudinal continuu, pe breteaua de acces în autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, la kilometrul 247.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 580 de lei şi i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pe o perioadă de 30 de zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS