Confidenţialitate

Igor Dodon, soția lui și un medic de familie, trimiși în judecată de Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova | AUDIO

Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova i-a trimis în judecată pe fostul preşedinte Igor Dodon, pe soţia acestuia şi pe un medic de familie. De comun acord, cei 3 ar fi convenit să folosească un certificat medical fals emis de medic, pentru a obţine permisiunea de a părăsi ţara. Potrivit procurorilor, în respectivul certificat au fost înscrise date false conform cărora copilul minor al fostului preşedinte avea nevoie de consultaţii și tratament la medici specialişti.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii au stabilit că Igor Dodon, care avea interdicția de a părăsi Republica Moldova, a prezentat instanţei documentul fals şi, în baza lui a cerut să plece în România, sub pretextul tratamentului post-COVID pe care trebuia să-l facă fiul său minor.

Acelaşi document a fost folosit şi de soţia lui Igor Dodon, aflată sub o măsură preventivă similară într-un dosar cercetat de către procurori.

La sfârşitul lunii ianuarie, magistraţii i-au permis ex-preşedintelui Igor Dodon să părăsească ţara timp de nouă zile, dar ulterior, acesta a renunţat la deplasarea în România.

Conform prevederilor legii penale din Republica Moldova, Dodon, soția sa și medicul riscau de la amenzi de 27.500 – 47.500 lei moldoveneşti la 180 – 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau până la cinci ani de închisoare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Klaus Iohannis: Am agreat să intensificăm susținerea pentru Republica Moldova | VIDEO