ÎCCJ: Victor Ponta poate vorbi cu presa, dar rămâne sub control judiciar

Victor Ponta este urmărit penal împreună cu deputatul Sebastian Ghiță, care, în urmă cu patru ani i-ar fi dat 220 de mii de euro, pentru un loc eligibil la alegerile parlamentare. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că fostul premier rămâne sub control judiciar, dar poate vorbi cu presa privind dosarul în care este cercetat.

Victor Ponta nu avea voie să vorbească cu presa pentru a da detalii din acest caz. Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că poate discuta în public, dar rămăne sub control judiciar și trebuie să se prezinte săptămânal la poliție.

Procurorii DNA au anunţat, în urmă cu 3 zile, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Anchetatorii susțin că Sebastian Ghiță i-a dat fostului premier 220.000 de euro pentru a-și asigura un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2012 – susține procurorii DNA Ploiești.

Banii ar fi fost folosiți pentru a organiza vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături acesta, Victor Ponta să câștige capital electoral.

În ceea ce-l privește pe deputatul Sebastian Ghiță, acesta a susţinut, că prin controlul judiciar impus de procurori în cazul său, i se îngrădesc două drepturi fundamentale: cel la liberă circulaţie şi dreptul la liberă exprimare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS