Confidenţialitate

ÎCCJ: Control judiciar pentru deputatul Adrian Gurzău

 

După ce marți deputații au decis, prin vot secret, că deputatul PMP poate fi arestat, azi judecătorii Înaltei Curți resping măsura arestului preventiv și dispun plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile. Instanţa supremă a respins astfel cererea procurorilor DNA. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Deputatul PMP este acuzat de trafic de influenţă în dosarul societăţii Carpatica Asig. Procurorii spun că Adrian Gurzău a intervenit la conducerea ASF pentru cA Angela Toncescu să fie numită șefa consiliului de administrație al firmei de asigurări Carpatica. În schimb, firma lui Gurzău a încheiat un contract de 270.000 de euro+TVA cu Carpatica, care s-a dovedit a fi păgubos pentru societatea de asigurări.

Între timp, Elena Udrea – care este naşa de botez a copiilor lui Adtian Gurzău – a spus că se roagă pentru acesta: ”Nu noi suntem cei care trebuie să judece, ci Dumnezeu. Nu vorbesc de judecata pe care o are în faţa instanţelor de judecată, nici într-un caz”, a declarat Udrea, care a participat azi la primele cursuri ale masteratului de la Facultatea de Teologie a Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.