IAŞI: Un polițist din comuna Gorban, acuzat de o adolescentă că a agresat-o sexual

Părinţii unei adolescente au depus o plângere la poliție iar cazul a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, județul Iași. Vizat de acuzația de agresiune sexuală este un agent de la Poliția comunei Gorban, județul Iași.

Poliţistul în vârstă de 41 de ani, angajat al Inspectoratului de Poliţie Iaşi, este acuzat de părinţii unei adolecente din Răducăneni că ar fi încercat să întrețină relații sexuale cu fata, împotriva voinței acesteia.

Polițistul este vecin cu familia adolescentei.

Tânăra a ajutat-o la treabă pe soţia poliţistului miercuri, 10 ianuarie.  La un moment dat, fata ar fi rămas singură în casă cu poliţistul şi ar fi fost trântită pe pat de acesta.

Minora a mers plângând acasă şi a povestit părinţilor că ar fi fost abuzată. Părinții fetei au depus o sesizare la poliţie iar cazul a fost preluat de procurori.

Agentul se lăuda, oricum, localnicilor că are relații „la nivel înalt” și că nu ar avea nimic de suferit chiar și în cazul în care s-ar depune o reclamație. În ciuda acestui lucru, tatăl părinților l-a denunțat pe agentul de poliție și le-a povestit jurnaliștilor ce s-a întâmplat:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cine este polițistul acuzat de agresiune sexuală la Iași

Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni a confirmat că a deschis o anchetă în urma plângerii formulate de părinții adolescentei.

Procurorul Niculina Lisnic, purtător de cuvânt al Parchetului local, a declarat că ancheta este în desfăşurare, a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de agresiune sexuală.

Corespondenta Europa FM la Iași, Violeta Cincu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre polițist se știe că se numește Gabriel Dan, are 41 de ani și este angajat al Inspectoratului de Politie Judeţean Iaşi din 2011. El este ajutor de şef de post la Postul de Poliţie Gorban şi este în concediu de odihnă în acest moment.

Potrivit presei locale, polițistul ar fi cunoscut în Răducăneni ca un „împătimit al păcănelelor și al alcoolului”.

Bărbatul a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS