IAȘI: Un bărbat a vrut să iasă din țară cu un permis auto cumpărat cu 400 de euro din R. Moldova

Un bărbat de 53 de ani, din Iași, a încercat să iasă din țară, pe la Vama Huși, la volanul unei mașini, având un permis auto fals, despre care a recunoscut că l-a cumpărat cu 400 de euro din Republica Moldova.

Potrivit poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huşi, bărbatul a fost prins în noaptea de marți spre miercuri, când oamenii legii au oprit pentru control, în localitatea Drânceni, mașina condusă de ieșeanul de 53 de ani.

„La controlul de frontieră, L.C. a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals şi că L.C. nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere”, a transmis Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

Bărbatul le-a spus, în cele din urmă, anchetatorilor că a cumpărat permisul de conducere prin intermediul unui cetăţean din Chişinău, pe care nu îl cunoașe, contra sumei de 400 de euro.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar la finalizare vor fi dispuse măsurile legale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS