Confidenţialitate

Iași: Un bărbat a decedat din cauza căldurii și alți doi sunt în stare gravă

Temperaturile extrem de ridicate fac victime la Iași. Un bărbat a murit și alți doi sunt în stare gravă la spital după ce au petrecut prea mult timp afară în caniculă.

Prima victimă este un bărbat de 50 de ani, găsit în stare de inconștiență pe o stradă din municipiul Iași. În momentul urcării pe targă, bărbatul a făcut stop cardiac, drept pentru care medicii au fost nevoiți să treacă la manevre de resuscitare.

La Unitatea de Primire Urgențe, acesta a ajuns stabil hemodinamic dar cu dublu suport de oxigen. Au urmat mai multe stopuri cardiace, în cele din urmă declarându-se decesul.

Medicii susțin că este foarte posibil să fie voba despre un caz de hipertermie pentru că temperatura bărbatului în momentul în care a fost găsit era de 42 de grade.

Un al doilea caz semnalat la 112 este al unui ieșean de 49 de ani care a fost găsit căzut în curtea casei, după ce a petrecut mai bine de 40 de minute afară, în soare. La sosirea echipajului , bărbatul avea temperatura corporală de 39,5 grade. Recordul la temperatură însă a venit la scurt timp. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani din comuna Bivolari care a căzut secerat în timp ce lucra la câmp. În cazul său medicii au constat că asta avea o temperatură de 43 de grade. Ultimele două persoane se află internate în spital, starea lor fiind una stabilă.