Iași: Sute de bolnavi, înșelați de o companie care închiriază aparate de oxigen

Peste 800 de ieșeni au fost înșelați de una dintre cele mai mari companii din lume.

Potrivit unei investigatii publicate de jurnalistul Catalin Tolontan, firma VITALAIER, societate care inchriaza aparate de oxigen pentru bolnavi a înselat mii de romani.

Bolnavii au fost dati in judecata de companie pentru recuperarea unor asa zise restante si executati silit pe baza unor facturi contrafacute.

Este vorba despre Air Liquide Vitalaire, filiala din România a liderului mondial de aparate de aer, iar jurnalistul susține că are informații sigure de la o persoană din interiorul companiei. Reprezentanții firmei se declară ”șocați” și spun că ”vom verifica”, potrivit tolo.ro.

Persoana care i-a oferit jurnalistului informații spune că a fost coordonator în compania Air Liquide Vitalaire și că falsifica personal facturile clienților, pentru ca firma să încaseze mai mult decât trebuia. Informatorul susține că sunt targhetate persoane vulnerabile, iar în prezent sunt în derulare aproape 3.000 de procese împotriva clienților-pacienți.

”– Vreau să vă arăt cum firma Vitalaire escrochează pacienții și face evaziune fiscală!
– Pe ce vă bazați?
– Eu sînt cel care am falsificat actele!”

Jurnalistul Cătălin Tolontan spune că este în posesia documentelor de dublă contabilitate ale Vitalaire și că le va publica.

Reprezentanța din România a corporației franceze Air Liquide Vitalaire are sediul în Iași. 

Ea derulează contracte cu toate cele 42 de Case de Asigurări de Sănătate județene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS