IAȘI: Supraveghetor la BAC, confirmat cu noul coronavirus

O profesoară din comisia de supraveghere a Bacalaureatului de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi a fost confirmată cu noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iași, Luciana Antoci, a declarat pentru Mediafax că profesoara a fost confirmată pozitiv marți.

„Luni a intrat în centru, avea temperatură sub 37,3 şi a semnat pe proprie răspundere o declaraţie conform căreia nu avea pe nimeni în familie bolnav şi nu intrase în contact cu cineva confirmat. Luni seară a început să se simtă rău şi a fost testată”, a spus Antoci.

După ce a fost confirmată pozitiv, nici ea, nici colegul cu care a lucrat luni nu au mai intrat în comisie miercuri şi joi.

Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi a arătat că regulile şi procedurile au fost respectate în centrul de examinare.

„Se pare că mai avem un caz pozitiv, este vorba despre o doamnă care a fost într-o comisie de bacalaureat. (…) Astfel de situaţii se întâmplă. Sunt convins că sunt mai multe astfel de cazuri, dar o evaluare in ceea ce priveşte amploarea impactului epidemiologic o vom putea face în următoarele zile, credem noi în 5-7 zile”, a declarat joi presei Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS