Confidenţialitate

IAȘI: Soț și soție judecați pentru evaziune și condamnați la … 4 ani de școală

Doi ieșeni – soț și soție – au fost condamnați la … școală!

Ei au ajuns în fața judecătorilor sub acuzația de evaziune fiscală.

”Scuza” celor doi a fost că … nu știu carte și așa se explică lipsurile din gestiune. Pe lângă 4 ani de școală, evazioniștii trebuie să statului paguba produsă prin evaziune fiscală – transmite corespondentul Europa FM, Violeta Cincu.

Cei doi au ajuns în atenția ANAF anul trecut, pentru evaziune fiscală în formă continuată, la firma pe care o administrau, Dragutu Occidental SRL. Prejudiciul este de aproape 500.000 de lei.

Cei doi au ridicat din umeri în fața magistratilor și au spus simplu că nu știu o boabă de carte.

Așa că ei au fost obligaţi, marţi, printr-o sentinţă dată de magistraţii Tribunalului Iaşi, să facă cel puţin patru clase primare.

”În temeiul dispoziţiilor art. 86, indice 3, aliniatul 3 Cod penal din 1969, le impune inculpaţilor Stănescu Maria şi Stănescu Dragoş obligaţia de a urma un curs de învăţământ primar de minimum patru clase. Supravegherea îndeplinirii măsurilor şi obligaţiei stabilite se realizează de către Serviciul de Probaţiune Iaşi“, arată magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi.

Pe lângă aceasta, instanţa i-a condamnat pe cei doi la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Sentința nu este definitivă. În Iași, a mai fost un caz asemănător în urmă cu patru ani. Și atunci o tânără a fost trimisă la școală, tot pentru că a invocat lipsa de carte pentru a se apăra în fața acuzațiilor de evaziune fiscală.