Confidenţialitate

Iași: Situația devine din ce în ce mai gravă în spitale din cauza creșterii numărului de infectări cu Covid | AUDIO

Situatie gravă în reteaua medicală ieșeană iar medicii se pregătesc de ce este mai rău. Practic în ultimele două luni, numărul zilnic al pacientilor COVID internati a crescut cu 100%. Autoritățile pregătesc deja scenarii de extindere a capacității rețelei medicale COVID mai ales că Iașul este în top 5 județe cu cel mai mare numar de noi infectii raportate.

La Iași, o evidență a internărilor pacienților Covid în ultimele 2 luni anunță, spun medicii, o situație dramatică. La Materinitatea Elena Doamna, gradul de ocupare al paturilor Covid este acum de 70%.

Răzvan Socolov, directorul medical, detaliază:

”În momentul de față, pe 10 paturi de Covid, între care 2 de terapie intensivă, avem 6 paciente. Deci, este o situație dificilă pentru că aceste paciente nu sunt neapărat urgențe și trebuie să le menținem și sarcina și patologia pe care o au.”

Direcția de Sănătate Publică a anunțat că, dacă la Elena Doamna capacitatea va depășită, va fi deschis un compartiment Covid la maternitatea Cuza Vodă. La întregul rețelei medicale, din cele 309 de paturi Covid, 281 erau ocupate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Silvia Craus