IAȘI: ”Putin schiază” – Un spectacol realizat după ”Jurnal rusesc” de Anna Politkovskaia

Duminică, 5 octombrie, începe Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași. În cadrul acestui eveniment se joacă spectacolul ‘PUTIN SCHIAZĂ’, realizat de trupa Divadlo Lisen, din Brno, Cehia. Trupa de actori cehi prezintă modul în care Vladimir Putin a ajuns la putere în Rusia şi a instaurat regimul totalitar.

Spectacolul ‘PUTIN SCHIAZĂ’, realizat de trupa Divadlo Lisen Brno din Cehia are la bază Jurnalul rusesc al jurnalistei Anna Politkovska, asasinată în anul 2006.

Trupa de artiști cehi prezintă felul în care Vladimir Putin a ajuns la putere în Rusia și modul în care a instaurat un regim totalitar.

PUTIN SCHIAZĂ’ se joacă, în Cehia, într-un cort militar. La Iași, cortul militar va fi montat în holul Palatului Culturii.

_______________________________________________________

Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași se desfășoară în perioada 5-12 octombrie.

Organizat de Teatrul ‘Luceafărul’, Festivalul aduce la Iași 24 de companii de teatru din 15 ţări (Austria, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Olanda, SUA).

Spectacole de teatru – dar și alte evenimete – vor fi găzduite atât la teatrul ‘Luceafărul’ cât și de Palatul Culturii precum și în spațiile Cărtăreșt & Palas.

Criticul de teatru Oltița Cântec este director artistic al Festivalului.

Amănunte – luni, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’, de la ora 17.00.