Confidenţialitate

Iași: Pacienţii Spitalului de Neurochirurgie vor fi înştiinţaţi despre consecinţele juridice ale dării de mită

Masura vine dupa ce un medic al unităţii a fost plasat în arest la domiciliu după ce ar fi primit 1.800 de lei de la trei pacienţi, pentru a le face examene RMN.

Pacientii care se interneaza in spitalul iesean vor semna un formular în care li se aduc la cunoştinţă prevederile Codului Penal privind darea de mită. In acelasi timp, angajaţilor de spitalului de Neurochirurgie li se va încheia un act adiţional la contractul de muncă, prin care aceştia vor fi informaţi, la rândul lor, despre prevederile Codului Penal privind luarea de mită.

De asemenea, cadrele medicale vor fi obligate să înregistreze în registrul de consultaţii fiecare bolnav şi nu vor fi permise consultaţii la cabinetele acestora, ci doar la camerele de gardă şi de consultaţii, de la triajul spitalului. O alta masura – toţi angajaţii care fac încasări, plăţi şi care gestionează numerar vor fi obligaţi să declare şefului direct, la venire şi la plecare, sumele de bani pe care le au asupra lor. Totodată, medicii radiologi din spital nu vor mai face investigaţii decât la recomandarea medicilor specialişti, iar investigaţiile nejustificate se vor imputa medicului care le-a făcut.

Pe 4 iunie, şeful Laboratorului de Radiologie şi Imagistică de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a fost plasat în arest la domiciliu, fiind suspectat că a primit 1.800 de lei mită de la trei pacienţi pentru a le face examene RMN.