Iași: O femeie a așteptat 4 ore o salvare. Ambulanțele erau implicate în exercițiul ”Seism 2016”

 

Exercițiul de marți, Seism 2016, în care au fost angrenate toate forțele de intervenție din cadrul Inspectoratelor pentru situații de urgență a dus însă la o situație cel puțin revoltătoare într-o localitate din județul Iași.

O femeie căzută pe marginea drumului a primit ajutor din partea medicilor abia după aproape patru ore.

S-a întâmplat în localitatea Pietrăria, situată la doar 15 km de Iași. î

Oamenii de aici susțin că ar fi sunat disperați la 112, dar ambulanța a întârziat să apară, în ciuda apelurilor telefonice numeorase.

Oamenii povestesc că ar fi sunat de cel puțin 10 ori la numărul de urgență.

Pentru că salvarea întârzia, iar dispecerii îi rugau să mai aștepte pentru că nu au deocamdată echipaje disponibile, localnicii spun că l-au alertat chiar și pe polițistul din comună, dar fără rezultat.

Asta pentru că autoritățile erau angrenate în exercițiul de simulare a unui cutremur.

În cele din urmă, femeia a ajuns la spital. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță spun că simularea de cutremur le-a afectat programul și că vor face verificări.

Ei recunosc faptul că exercițiul le-a cam dat programul peste cap. Au fost nu mai puțin de 220 de apeluri la 112 și au intervenit doar cu zece ambulanțe, celelalte echipaje fiind angrenate în participarea la exercițiu.

Din fericire, femeia a primit îngrijiri medicale și se află acum în grijă medicilor. Pe de altă parte, conducerea Ambulanței va dispune o verificare internă în acest caz.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS