Confidenţialitate

Iași: O doctoriță este acuzată că și-a cazat părinții în spital timp de trei ani, pe diferite secții | AUDIO

O doctoriță din Iași este acuzată că și-a cazat părinții în spital trei ani, timp în care au fost îngrijiți de personalul medical al unității sanitare. Medicul vizat de dezvăluirile publicației locale Ziarul de Iași este chiar șefa secției de Dermatologie. Aceasta neagă acuzațiile.

În schimb, conducerea spitalului a descoperit că părinții doctoriței au fost internați de nenumărate ori în spital, pe diferite secții, din 2018.

Surse din spital susțin că tatal medicului Laura Gheuca Solovastru nu ar fi părăsit niciodată unitatea medicală, fiiind mutat de la o secție la alta, stând singur într-o rezervă și aflându-se în permanență sub supraveghere medicală.

Zeci de zile a stat internată și mama șefei de la Dermatologie.

Toate costurile de internare și tratament au fost suportate din bugetul alocat spitalului.

Drept urmare, conducerea Spitalului Sfântul Spiridon a dispus declanșarea unei anchete interne.

Diana Cimpoeșu, șefa Unității de Primiri Urgențe a spitalului Sf. Spiridon din Iași:

„S-a constatat că pentru domnul din 2018 și pentru doamna din 2019 sunt multe zile de spitalizare care depășesc durata medie de spitalizare din spitalul nostru, care este un spital de urgență. Pacientul a avut spitalizări și în clinica de Dermatologie și în clinica de Cardiologie și în Terapie Intensivă, având la acel moment criterii de terapie intensivă. Cele mai multe zile de spitalizare, de ordinul depășind 100, sunt în clinica de Dermatologie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Citește și: YouTube va marca paginile care aparțin doctorilor și experților din domeniu pentru a le indica drept surse de încredere