Confidenţialitate

Iași: Mai mulți minori au fost recrutați de un ONG și o firmă de modelling pentru a fi exploatați sexual

Sunt percheziții la Iași unde procurorii DIICOT au descoperit o rețea de trafic de minori. Potrivit primelor informații, mai mulți copii au fost recrutați de un ONG și o firmă de modelling, iar apoi erau exploatate sexual.

Cinci percheziții au loc miercuri în muncipiul Iași la domiciliile unor persoane fizice dar și sediile celor două firme implicate în traficul de minori, arată un comunicat al DIICOT.

Potrivit procurorilor din anul 2000 până în 2016, mai mulți minori au fost recrutați prin intermediul unei organizații nonguvernamentale și a unei agenții de modelling.

Apoi, aceștia au fost exploatați sexual prin manipulare și abuz emoțional, spun anchetatorii. Cinci victime au fost identificate până acum. Toate au primit consiliere psihologică dar și măsuri de protecție.

În acest caz s-a deschis un dosar penal care va fi soluționat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, mai transmit reprezentanții DIICOT.

Citește și: Primăria Constanța, amendată cu 100.000 lei de Garda de Mediu pentru depozitarea deșeurilor menajere printre cele din construcții | AUDIO