Confidenţialitate

Iași: În lipsa locurilor la ATI, pacienții cu forme grave de COVID sunt tratați în secția de urgențe (AUDIO)

5 pacienți cu forme grave de coronavirus sunt tratați în secția de urgențe a Spitalului Județean Iași, în condițiile în care nu mai există niciun loc liber la terapie intensivă, a precizat Diana Cimpoieșu, coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe Iași.

”Au rămas pacienți care nu au loc, în acest moment, în terapiile intensive din spitalele COVID și suport COVID din Iași. Sunt tratați în urgență. În acest moment, sunt 3 pacienți pe ventilație non-invazivă și 2 pacienți cu necesar de oxigen în flux mare. Și așteptăm eliberarea unor locuri, prin evoluția favorabilă, asta este ceea ce ne dorim, a unor pacienți care sunt, în acest moment, în secțiile ATI din județul Iași. Din nefericire, în anumite zile, eliberarea locurilor se întâmplă și prin decesul unor astfel de pacienți care au forme grave”, a spus Diana Cimpoeșu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Diana Cimpoieșu mai spune că numărul formelor grave de coronavirus este mai mare în acest al treilea val și face apel la testarea COVID la primele simptome ale bolii.

”Numărul formelor grave este mai mare, iar decompensarea, în primul rând respiratorie, dar și afectarea cardiacă și a altor organele ale acestor pacienți este mai gravă și apare mai rapid. Avem, în acest moment, pacienți de la 32 la 60 de ani. Am dori ca toți oamenii care au simptome să se testeze, să fie monitorizați de medicul de familie și să ajungă la timp la spital”, a precizat coordonatoarea UPU a Spitalului Județean din Iași.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.