IAȘI: Gabriel Harabagiu își reia atribuțiile de viceprimar

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Gabriel Harabagiu a anunţat că, de miercuri, îşi va relua activitatea la Primăria Iași.

Fostul social-democrat a declarat pentru Agerpres că magistraţii Tribunalului Iaşi au suspendat ordinul prefectului prin care se dispune încetarea mandatului său de consilier şi, implicit, al celui de viceprimar al orașului.

“Întotdeauna am avut încredere în Justiţia română şi, iată, instanţele de judecată au oprit încercarea de intruziune brutală a politicului în buna funcţionare a administraţiei publice. Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere şi au rămas alături de mine şi îmi pare rău de aceia care, precum prefectul judeţului Iaşi, au căzut în capcana unor oameni mici cocoţaţi în fruntea unor partide mari. De asemenea, tuturor celor care, la fel ca mine, au suferit şi suferă presiuni din partea politrucilor care au pus mâna pe PSD Iaşi le transmit să aibă curaj şi tărie de caracter, fiindcă dreptatea şi adevărul triumfă întotdeauna în faţa abuzului şi imposturii. Ţin să le mulţumesc şi colegilor mei consilieri locali care au stopat la timp mascarada pe care conducerea vremelnică a PSD Iaşi a încercat să o impună şi în deliberativul local. De mâine mă voi întoarce la muncă, în Primăria Municipiului Iaşi, şi îmi voi relua atribuţiile de viceprimar care mi-au fost atribuite de Consiliul Local ales de ieşeni”, scrie viceprimarul Gabriel Harabagiu pe pagina sa de Facebook.

La mijlocul lunii februarie, CExN al PSD a dispus excluderea din partid a primarului Iaşiului, Mihai Chirica, din cauza criticilor aduse public guvernelor PSD şi conducerii centrale a partidului. Decizii similare au fost luate şi în cazul viceprimarului Gabriel Harabagiu şi al fostului deputat Sorin Iacoban.

Potrivit legislaţiei, odată cu pierderea susţinerii politice din partea partidului pe listele căruia a candidat la alegerile locale, Gabriel Harabagiu îşi pierde mandatul de consilier local şi implicit funcţia de viceprimar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS