IAȘI: 5 persoane au ajuns la spital din cauza temperaturilor scăzute

Cinci persoane au ajuns în ultimele zile la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iaşi, după ce au fost găsite în stare de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute înregistrate.

Potrivit coordonatorului UPU SMURD Iași, Diana Cimpoieşu, în trei dintre cazuri este vorba de persoane fără adăpost.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi a declarat că în cursul dimineţii de marţi un bărbat în vârstă de 59 de ani, din satul Căueşti, comuna Şcheia, a fost adus la spital de un echipaj de ambulanţă, după ce a fost găsit în stare de hipotermie severă.

“Pacientul are o temperatură centrală de 30,5 grade, prezintă degerături de gradul III vechi, bilateral. S-a intervenit în sala la chirurgie plastică. El prezintă şi o luxaţie scapulo- humerală stângă mai veche”, a spus Cimpoieşu, adăugând că, în ultimele zile, personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului “Sf. Spiridon” a acordat îngrijiri medicale şi altor patru persoane aduse în hipotermie severă. Cei patru aveau în momentul aducerii lor la spital temperaturi corporale cuprinse între 24,3 şi 34 de grade Celsius. Cu toţii sunt din Iaşi, trei dintre aceştia provenind din rândul celor consideraţi a fi cazuri sociale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS