Confidenţialitate

Ianuarie, prima repriză de reduceri în magazine

Luna ianuarie aduce prima repriză de ieftiniri, imediat după ce se încheie sărbătorile de iarnă. Iar magazinele încep să afișeze anunțuri privind scăderea prețurilor.

Mai multe centre comerciale au decis să reducă prețurile încă din primele zile lucrătoare din noul an.

Sunt însă și companii care anunță scăderi de prețuri imediat după sărbătorile ortodoxe de Bobotează (6 ianuarie) și de Sf. Ion (7 ianuarie).

Astfel, cei care au rezistat tentației de a nu risipi întregul buget pentru Crăciun și Revelion pot cumpăra în următoarea perioadă haine și încălțăminte la jumătate sau sfert de preț, comparativ cu prețurile practicate înainte de sărbători.

Produsele sunt marcate cu prețul scăzut și, de obicei, au la vedere și prețul înainte de reducere. În magazine, articolele cu preț scăzut sunt expuse într-un loc special amenajat și marcat distinct.

Reprezentanții magazinelor și centrelor comerciale susțin, ca în fiecare an, că au pregătit ieftiniri cu 20% ,50% sau … 70% sau chiar 90%.

Oficial, perioadele în care putem găsi oferte în magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte sunt 15 ianuarie – 15 aprilie și 1 august –15 octombrie.

Potrivit legii, între aceste intervale comercianții trebuie să își aleagă o perioadă de cel mult o lună și jumătate (45 de zile) în care pot face reduceri. Însă, unii comercianți fură startul și încearcă să anunțe printre primii campaniile de reduceri.