Confidenţialitate

IALOMIȚA: 10 morți în urma unui grav accident de microbuz

Zece persoane au murit şi alte opt au fost rănite, sâmbătă dimineața, după ce un autotren şi un microbuz au intrat în coliziune, în judeţul Ialomiţa, pe ruta Slobozia – Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe.

A fost activat planul roșu de intervenție, care presupune alertarea tuturor structurilor cu atribuții într-un asemenea caz.

La faţa locului, au fost mobilizați zeci de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical.

Supraviețuitorii au fost transportați la spitale din Slobozia şi din Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, şoferul autotrenului a intrat pe contrasens.

Circulaţia rutieră a fost blocată pe ambele sensuri.

În jurul orei 05.00, pe DN 2 A, sat Sf. Gheorghe, com. Balaciu a avut loc un grav accident rutier între un microbuz și un tir.

Încă din primele informatii furnizate de apelantul la 112, s-a comunicat că este vorba de un număr mare de victime, sens in care *a fost activat imediat Planul Rosu de Interventie la nivelul judetului Ialomița.*

La fața locului au acționat de urgență *peste 40 de pompieri, paramedici SMURD și personal medical SAJ cu 19 autospeciale și ambulanțe.*

Astfel, la nivelul județului Ialomița au fost alertate: 3 echipaje de prim-ajutor SMURD și 7 echipaje medicale SAJ, 2 autospeciale pentru victime multiple, 2 descarcerări și 3 autospeciale de stingere.

De asemenea, de la ISU București-Ilfov au fost dislocate în sprijin – 1 ambulanță de prim-ajutor SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

După realizarea intervenției integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz și acordarea asistenței medicale, au rezultat *18 victime*, dintre care *9 decedate (șoferul tirului și 8 din microbuz) și 9 transportate de urgență la spital*:
– 3 la Spitalul Slobozia (conștiente);
– 1 la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator);
– 5 către Spitalele Bagdasar si Floareasca din București.