Confidenţialitate

HUNEDOARA: Vârstnici de la azilul din Baia de Criş, infectați cu noul coronavirus

13 vârstnici și o angajată de de la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Pacienţii urmează să fie internaţi, joi seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, centru de tratare COVID-19.

“Duminică şi luni, au murit trei persoane la această unitate medico-socială, toate asimptomatice. Am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara să efectueze testarea tuturor persoanelor de la unitatea din Baia de Criş, pentru a vedea ce se întâmplă acolo. Rezultatele au venit în cursul zilei de joi, urmând ca persoanele bolnave să fie internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”, a declarat – pentru Agerpres – Sorin Vasilescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Potrivit acestuia, în conformitate cu prevederile ordonanţelor militare, personalul angajat la căminul de bătrâni din Baia de Criş era în carantină până pe 26 aprilie, urmând ca schimbul de tură să fie efectuat ulterior pentru un alt interval de 14 zile.

Unitatea Medico-Socială Baia de Criş este cel de-al doilea cămin de bătrâni din judeţul Hunedoara unde au fost confirmate cazuri de infectare cu COVID-19, după cel din Orăştie.