Confidenţialitate

Hunedoara: Un cioban a murit și alți 3 sunt răniți, în urma unui conflict legat de zonele de pășunat

Un cioban a murit, iar alţi trei au fost răniţi în urma unui conflict izbucnit la Câmpu lui Neag, în judeţul Hunedoara.

Ciobanii erau cu oile la păscut în zona Şaua Paltina din Masivul Retezat.

Bătaia a pornit în urma unui conflict mai vechi între ciobani legat de locurile de pășunat.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, incidentul a fost anunţat  la numărul  de urgenţă 112 vineri seara, în jurul orei 19.00. Apelul a fost făcut de către unul dintre ciobanii implicaţi în scandal, care spunea că a fost lovit şi că are nevoie de îngrijiri medicale.

După cinci ore de la apel, în jurul orei 23.00, patru jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, trei salvamontişti din cadrul formaţiunii Uricani, precum şi doi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Uricani au ajuns la locul în care s-a produs scandalul

” Trei ciobani erau răniţi şi li s-a acordat primul ajutor de către salvamontişti. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Hunedoara.

Doi dintre ciobanii răniţi au fost preluaţi de ambulanţă de la baza muntelui şi duşi la spital, iar cel de-al treilea a fost condus de jandarmii montani la spitalul din Lupeni.

Cadavrul a fost dus la Serviciul Județean de Medicină Legală, unde se va efectua necropsia și se va stabili cauza exactă a morții ciobanului. Polițiștii au deschis dosar penal pentru omor.

Anchetatorii spun că acest conflict, care este unul mai vechi, a izbucnit între doi fraţi pe de-o parte şi alţi trei ciobani pe de altă parte.

Cei trei ciobani răniţi sunt din comuna Pui, judeţul  Hunedoara  şi din judeţele  Alba şi Vaslui.