Confidenţialitate

HUNEDOARA: Primarii și Covasna, Harghita și Mureș vor aprobare să împuște urșii agresivi

Mai mulți primari din județele Harghita, Covasna și Mureș amenință că vor veni să protesteze la București dacă Ministerul Mediului nu le dă voie să împuște urșii agresivi.

Administrațiile locale se plâng de faptul că a crescut numărul de urși care se apropie de localități.

Potrivit acestora, de la începutul anului, mai multe persoane din județul Harghita au ajuns la spital după ce au fost atacate de animale.

Protestul de la București a fost ideea primarului din comuna Sândominic, Róbert Karda. Acesta a spus, la Europa FM, că a solicitat ca ordinul de derogare pentru intervenția în cazul carnivorelor mari până la data 30 iunie.

Mi-e teamă de o tragedie. Soluția ar fi să se acorde cotele pentru urșii care sunt periculoși pentru viața oamenilor – spune primarul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul localității harghitene spune că, cel mai des, sunt atacați ciobanii, care au probleme zilnic cu urșii, de cele mai multe ori îi gonesc cu ajutorul câinilor, dar nu reușesc de fiecare dată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul din Sândominic spune că și colegii săi din județele Brașov, Prahova și Argeș se confruntă cu aceleași probleme și speră să-i convingă și pe aceștia să participe la protest.