Confidenţialitate

Hunedoara: Enel Energie, amendat cu 100.000 de lei pentru facturarea unor consumatori fără să ia în calcul indexul transmis de aceștia | AUDIO

În Hunedoara, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a dat două amenzi în valoare de 100.000 de lei operatorului Enel Energie pentru că a facturat unor consumatori fără să țină cont de indexul transmis de către aceștia din urmă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara a primit mai multe sesizări din partea unor clienți ai Enel Energie în județul Hunedoara. Oamenii reclamau faptul că firma nu ținea cont de indexul de consum pe care îl transmiteau operatorului.

Acesta din urmă le factura o valoare estimată a consumului, care era mai mare decât cea transmisă. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au dat în acest caz o amendă de 50.000 de lei.

O altă amendă, tot în valoare de 50.000 de lei, a fost dată pentru că Enel a continuat să factureze o valoare estimată a consumului, deși Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara constatase anterior că se încalcă legea.

Cele două sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea legii privind practicile comerciale incorecte, respectiv acțiuni înșelătoare și s-a dispus restituirea sumelor încasate în plus de la consumatorii care au făcut reclamații.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Românii care au avut credite ipotecare calculate în funcție de ROBOR au plătit mai mult decât cei cu dobânda calculată în funcție de IRCC | AUDIO