HUNEDOARA: „Drumul Crucii”, refăcut vineri în Valea Jiului

Sute de persoane sunt aşteptate să ia parte vineri la procesiunea religioasă „Drumul Crucii”, organizată în fiecare an, în Vinerea Mare, între oraşul Lupeni şi staţiunea Straja, în Masivul Vâlcan.

Potrivit Agerpres, pelerinii vor parcurge un drum de 10,4 kilometri, care începe la biserica ortodoxă din Lupeni şi se încheie la schitul din Straja, acolo unde, pe parcursul anului, se află şi o cruce din lemn de paltin, grea de peste o sută de kilograme.

În această cruce sunt sculptate 14 locaşe cu moaşte de sfinţi şi cu o bucăţică din lemn despre care organizatorii procesiunii spun că este desprinsă din Crucea Mântuitorului.

Manifestarea religioasă va începe vineri dimineaţa în curtea bisericii ortodoxe din Lupeni, unde un sobor de preoţi va oficia o slujbă religioasă. La orele prânzului, credincioşii vor pleca spre schitul de lemn din Straja şi vor duce pe umeri crucea grea din lemn de platin, cu o lungime de 4,4 metri.

După circa patru ore de urcuş, credincioşii vor ajunge la schitul din Straja, unde va avea loc o nouă slujbă, iar crucea va fi aşezată în faţa altarului până la viitoarea Sărbătoare a Paştelui.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare