Confidenţialitate

HUNEDOARA: Copilul trântit de pământ a suferit o fractură craniană

Copilul trântit de pământ de un bărbat într-un părculeţ din orașul Hunedoara, duminică după-amiază, a suferit o fractură craniană, conform tomografiei şi investigaţiilor efectuate de medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

‘Copilul are o fractură la osul occipital. Este un traumatism cranian grav, de luat în seamă, cu pierdere de conştienţă şi cu amnezie retrogradă’, a declarat, luni, directorul medical al unității pentru Agerpres.

Potrivit dr. Lucian Miron, băiatul este stabil şi se află internat la Chirurgie Pediatrică.

Medicii nu exclud posibilitatea ca pacientul să fie transferat la secţia de Neurochirurgie, în funcţie de evoluţia sa.

În vârstă de 29 de ani, agresorul a fost reţinut şi trimis, în cursul nopţii, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara și va fi prezentat, luni, în faţa magistraţilor pentru dispunerea măsurilor legale în acest caz.

Poliţiştii care au cercetat cazul au stabilit că actul de violență s-a produs după ce copilul agresat şi fiul agresorului, în vârstă de 7 ani, s-au certat.

La scurt timp, bărbatul s-a dus în locul unde se afla băiatul mai mare, l-a ridicat şi apoi l-a trântit de pământ.

În cauză, anchetatorii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, violenţă în familie, precum şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, deoarece fapta a fost comisă într-un loc public.

Pe de altă parte, fiul agresorului, care a fost şi el lovit de tatăl său, a fost solicitat la sediul Poliţiei Hunedoara pentru a fi audiat ca victimă a violenţei în familie, în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara.

De asemenea, din cercetări a mai rezultat că băiatul de 13 ani este nepot al agresorului.