Hunedoara: Apa potabilă a fost sistată în 10 localități fără ca locuitorii să fie anunțați

10 localități din județul Hunedoara, inclusiv reședința județului, Deva, au rămas fără apă, fără ca locuitorii acestora să fie anunțați în prealabil. Operatorul de apă a postat un anunț pe pagina sa de internet în această dimineață prin care anunță că se sistează furnizarea apei reci în cele 10 localități din cauza valorilor parametrilor de potabilitate. În zonă s-au executat lucrări pe fonduri europene.

Zvonurile privind calitatea îndoilenică a apei furnizată în ultimele zile de APAPROD Deva au circulat în mediul public, iar ele au fost alimentate de culoarea dubioasă a apei de la robinet. Ieri toate zvonurile au fost infirmate de reprezentanții Direcția de Sănătate Publică Hunedoara care au declarat că nu a fost depusă nicio sesizare în legătură cu acest aspect. Astăzi însă apa a fost sistată pentru că la robinete curgea apă cu nisip.

Reprezentanții APAPROD au declarat că totul se întâmplă din cauză că se trece de pe rețeaua veche pe cea nouă și că există depuneri mari pe rețea și apa nu putea fi livrată în asemenea condiții populației.

Rezervoarele sunt acum spălate, la fel și conducta.
Reprezentanții societății nu au putut spune cu exactitate când va fi reluată furinzarea apei potabile, însă au estimat că furnizarea ei s-ar putea relua după-amiază.

 

În schimb, reprezentanții DSP Hunedoara s-au arătat surprinși de modul de acțiune al APAPROD. Aceștia au transmis Direcției de Sănătate Publică „printr-un simplu e-mail” că parametri de potabilitate nu sunt în valorile normale. Mai mult, pentru că nu s-a respectat legislația înm astfel de cazuri, o echipă a DSP Hunedoara se va deplasa la sediul APAPROD pentru a solicita explicații. În zona în care a fost sistată apa se execute lucrări de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, pe fonduri europene.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS