Confidenţialitate

HUNEDOARA: Acţiune de amploare a poliţiştilor de la transporturi feroviare în Valea Jiului

Poliţiştii au descins la 15 adrese din Valea Jiului, în vederea punerii în executare a unor mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Petroşani.

Părțile păgubite sunt Complexul Energetic Hunedoara și CFR Marfă.

12 persoane au fost duse la audieri suspectate de faptul că au sustras sute de tone de cărbune, relatează corespondentul Europa FM, Marius Mitrache.

Acţiunea poliţiştilor TF face parte dintr-un dosar de cercetare penală ce vizează infracţiuni de furt de minereu de cărbune.

Poliţiştii au stabilit că unii dintre cei vizaţi de ancheta penală au sustras minereu de cărbune din trenurile care aprovizionează termocentrala Mintia, iar ceilalți gestionau transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice.

Transportul se efectua cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone prețul de vânzare fiind de aproximativ 500 lei/tonă.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, au fost sustrase şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.

12 persoane au fost duse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, pentru audieri, iar în funcţie de probatoriul administrat în cauză, urmează a fi dispuse măsuri legale.