Confidenţialitate

HUNEDOARA: 17 unități de învățământ, comasate din noul an școlar 2018-2019

17 școli din mediul rural vor fi reunite în anul școlar 2018-2019, din cauza numărului mic de elevi – uneori și mai puțin de zece.

Copiii vor fi duși la școlile din satele de centru, iar transportul se va face cu microbuzele școlare, asigurate de primării.

Inițial au fost luate în calcul 18 școli, cinci solicitări venite din partea primăriilor, iar treisprezece propuneri făcute de Inspectoratul Școlar.

În urma discuțiilor cu primarii, programul din școala satului Merișor, comuna Bănița, a fost prelungit pentru că sunt condiții pentru navetă mai restrictivă.

Pe de altă parte, liderul Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Hunedoara, Paul Rusu, a arătat că şedinţa Comisiei de Dialog Social ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu o lună, când s-au făcut propunerile de comasare a şcolilor.

Acesta a menţionat că, în urma comasărilor de şcoli, nu vor fi afectaţi profesorii titulari şi cei cu un contract individual de muncă pe o perioadă nedeterminată.

„Cel puţin acestea au fost promisiunile. Suntem atenţi şi urmărim atenţi situaţia”, a punctat Rusu.

La rândul său, prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, a apreciat că dialogul dintre reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, SIP Hunedoara şi primarii de comune a fost unul constructiv.

El a menţionat că interesul instituţiei este ca elevii să fie pregătiți temeinic.