Confidenţialitate

Huawei va construi prima fabrică europeană, de echipamente 5G, în Franța

Huawei va construi prima sa fabrică europeană în Franța, în care va face echipamente 5G, a declarat joi Liang Hua, președintele companiei.

Gigantul din tehnologie se luptă, la nivel mondial, cu acuzațiile SUA potrivit cărora Beijingul ar putea folosi echipamentul firmei pentru spionaj, transmite Reuters Reuters.

Liang Hua a declarat că va investi 200 de milioane de euro în prima fază, de înființare a unității, care va crea 500 de locuri de muncă.

Europa a devenit pentru Huawei un teren de luptă major, în condițiile în care neagă că echipamentul său reprezintă o amenințare la adresa securității.

“Acest site va furniza echipamente pentru întreaga piață europeană, nu doar Franța”, a declarat Liang într-o conferință de presă.

Tehnologia 5G va antrena un salt imens în viteza și capacitatea comunicațiilor și un vârf exponențial în conexiunile între miliarde de dispozitive, de la frigidere inteligente până la mașini fără șofer.

Nu este clar dacă decizia lui Huawei a avut acordul președintelui francez, Emmanuel Macron, care a curtat investitorii străini, dar a și avertizat despre intrarea companiilor din China în economia Uniunii Europene.

Liang a declarat că Huawei și-a prezentat planul guvernului francez.

Franța este în stadii incipiente de extindere a rețelei sale 5G și încă nu a selectat furnizori. Guvernul Macron a afirmat că, în principiu, ar favoriza Nokia sau Ericsson, dar că va avea o atitudine corectă față de Huawei.