Huawei salută măsurile de atenuare convenite de UE privind securitatea tehnologiei 5G

Huawei salută măsurile de atenuare convenite de statele UE privind securitatea tehnologiei 5G

Compania chineză Huawei a anunțat, astăzi, că salută setul comun de intrumente al UE care cuprinde măsuri de atenuare convenite de statele membre pentru a răspunde riscurilor de securitate legate de securitatea tehnologiei 5G, transmite Reuters.

Setul de instrumente poate limita activitatea din Europa a companiei Huwei, însă nu o pot interzice în totalitate în Statele Unite.

„Această abordare fără prejudecăți și bazată pe fapte reale în ceea ce privește securitatea 5G permite Europei să aibă o tehnologie 5G mai sigură și mai rapidă”, a susținut Huawei într-un comunicat.

În concluziile privind setul de instrumente, statele membre au convenit să consolideze cerințele de securitate, să evalueze profilurile de risc ale furnizorilor, să aplice restricții pertinente pentru furnizorii considerați a prezenta un risc ridicat, inclusiv să aplice excluderile necesare în ceea ce privește activele considerate a fi critice și sensibile (cum ar fi funcțiile centrale de rețea) și să pună în practică strategii care să asigure diversificarea vânzătorilor.

Comisia va sprijini adoptarea în UE a unei abordări privind securitatea cibernetică a tehnologiei 5G și va acționa, așa cum i-au solicitat statele membre, acolo unde este necesar, cu toate instrumentele de care dispune pentru a asigura securitatea infrastructurii 5G și a lanțului de aprovizionare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS