Hotelul Lido, o emblemă a Bucureștiului încă din perioada interbelică, va fi redeschis. Ar putea fi afiliat la lanțul hotelier Trump

 

După aproape 70 de ani de când a intrat pe mâna comuniștilor, unul dintre hotelurile-emblemă ale Bucureștiului se pregătește pentru un nou început, scrie Profit.ro.

Lido a fost preluat de omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari hotelieri din țară. Acesta a închiriat hotelul pe 15 ani de la proprietari, cu drept de cumpărare.

Intenționează să investească peste 5 milioane de euro în lucrări de renovare, pentru a redeschide hotelul în toamna acestui an. Mai mult, omul de afaceri vizează afilierea hotelului – care va avea 4 stele plus – la lanțul hotelier Trump. Afilierea la acest lanț presupune ca Lido să respecte anumite standarde de confort.

Complexul Lidohotelul și Casa Monteoru – a fost construit de doctorul Constantin Angelescu în perioada 1905-1930. Apoi, a ajuns pe mâna comuniștilor pentru ca în ‘93 să fie privatizat. Ulterior, a fost revendicat de moștenitorii doctorului Angelescu, care au câștigat hotelul în instanță în 2010. Este anul în care au pus lacătul pe ușă, iar hotelul a rămas așa până astăzi.

(foto: GOOGLE MAPS)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS